Bravoure

Freelance senior front-end developer

Amsterdam

March 2023 - nu

Ik was verantwoordelijk voor het opzetten van een mediaplatform met behulp van de nieuwste Next.js (versie 13) met de App-directory, React, TypeScript, GraphQL, CraftCMS. Hier maakte wij ook gebruik van de *parallel* en *intercepted* routes van Next.js. Een van de opvallende kenmerken van dit project was de meertaligheid, waarbij Arabisch als de belangrijkste taal fungeerde. Dit hield niet alleen in dat we de inhoud en navigatie in het Arabisch presenteerden, maar ook dat we een rechts-naar-links (RTL) interface moesten implementeren om een vloeiende en aantrekkelijke gebruikerservaring te garanderen voor onze Arabisch sprekende gebruikers.

Eneco

Freelance senior front-end developer

Remote

October 2021 - March 2023

Samen met een team verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe multilabel (Eneco, Oxxio en WoonEnergie) en meertalige mijn-omgeving. Als senior front-end developer hield ik mij bezig met werkzaamheden uit de sprint, maar ook met het begeleiden van mijn team, peer reviews en in samenwerking met de product owner sprints voorbereiden. Hierbij hielp ik keuzes maken vanuit een wat pragmatischere aanpak om zo de gestelde doelen en deadlines te halen. Hierbij werkte ik onder anderen aan features als 'verhuizen' en 'meterstanden doorgeven' en heb ik deze van concept tot livegang helpen ontwikkelen in een omgeving met React, Next.js (NX Monorepo), Jest, Cypress en REST API's.

Adelee

Software engineer

Remote

January 2020 - November 2021

Bij Adelee heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen van tools om te helpen bij het ouderschap, iets wat voor mij heel dichtbij staat. Wat begon als een uitdaging in React Native met het bouwen van een instant messaging app, werd uiteindelijk een video messaging app in SwiftUI (iOS Native). Met de komst van personal media was ons team bezig een app te ontwikkelen om betekenisvolle communicatie met de mensen dicht om ons heen te maken. Ik was onderdeel van het product team en mede verantwoordelijk voor de bouw van functionaliteit in de app. De stacks waren gebaseerd op React Native, GraphQL, Apollo Client en SwiftUI.

Mangrove (later onderdeel van We are you.)

Senior Front-end developer

Rotterdam

September 2016 - December 2019

Bij We are you. zorgde ik voor het waarborgen van de technische eisen waaraan een project moet voldoen om tot een succes te komen. Door de technische kansen en uitdagingen helder over te brengen in multidisciplinaire teams konden we gezamenlijk tot de beste oplossingen komen voor klanten als: Eneco, Unicef, StayOkay, DBF, Hartstichting, Operator Radio. Als lead front-end developer droeg ik verantwoordelijkheid voor het op tijd opleveren, opleveren wat er verwacht wordt door de klant en dat de kwaliteit op een niveau is waar we trots op zijn. Binnen We are you. droeg ik bij aan het overdragen van kennis. Niet alleen op het gebied van front-end, maar ook over onderwerpen die de verschillende disciplines raken, om zo de onderlinge samenwerking te verbeteren (bijvoorbeeld: 'Wat is de impact van een designkeuze op development?).

Bravoure

Junior/Medior Front-end developer

Amsterdam

January 2012 - August 2016

Als Front-end developer bij Bravoure heb ik gewerkt aan award winning websites zoals: Amsterdam Dance Event, CJP, Awakenings,Dekmantel Festival, Brunel. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor alle e-mail marketing die Bravoure voor haar klanten deed. Ik bouwde de templates en verbeterde die continue om gebruik en impact te optimaliseren. Bij Bravoure ben ik in de loop der jaren onderdeel geweest van allerlei projecten; groot, klein, simpel maar ook hele complexe. Binnen die projecten werkte ik samen met het design- en back-end team en was ik verantwoordelijk voor de front-end van de website of applicatie. Ik heb altijd een duidelijk beeld van hoe iets kan of moet zijn en werkte samen met de designers aan een zo goed of mooi mogelijke oplossing. Ik werd steeds meer gedreven door oplossingen gebaseerd op feiten. Tracken van gebruikers events werd een vast onderdeel van het bouwtraject en zo verzamelde ik meer data over het gebruik van de website. Hiermee konden we samen met het team en de verzamelde data kijken naar optimalisaties voor conversie of performance. Gebruikerservaring (UX) is altijd een belangrijk aspect geweest. Gedurende de ontwikkeling van een project keek ik verder dan alleen het te bouwen onderdeel en daardoor kon ik in het hele proces sturen op de beste gebruikerservaring.

Seventy Two

Front-end developer

Utrecht

September 2010 - January 2012

Met Seventy Two begon ik mijn eigen onderneming in het ontwerpen en bouwen van websites. Ik heb voor veel verschillende opdrachtgevers gewerkt, van kleine tot middelgrote projecten.